Recepty nejen pro litinové nádobí
Vítejte v ráji receptů pro litinové nádobí, kde najdete poklady, které zahrají na všechny struny vašich chuťových buněk a probudí ve vás vášeň pro vaření v litině.
Litinové nádobí jsou všestranní pomocníci v kuchyni, se kterými zvládnete vše. Od vaření, přes dopečení až rovnou na stůl. Ať už jde o šťavnaté maso, které se rozplývá na jazyku, zeleninu s dokonalou texturou nebo pečivo s kůrkou, která křupe, až se vám budou sbíhat sliny, litina vám s jejich přípravou pomůže.
Mezi mé oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet, patří pomalu pečená vepřová kýta na rozmarýnu. Představte si tu vůni a co teprve, když se zakousnete do dokonale propečené kůžičky! Dalším skvostem je chléb s dokonalou kůrkou, který předčí i ty nejlepší pekárny. A co takhle pomalu dušený hovězí guláš na houbách tak měkkým, že se bude rozplývat na jazyku? Tenhle recept vás zahřeje až u srdce.
Pro milovníky sladkého doporučuji vyzkoušet crumble s borůvkami a malinami. Tento lahodný a lehký dezert s chutí léta zachutná všem, kdo mají rádi osvěžující sladkou tečku na závěr. Kombinace šťavnatého ovoce a křupavé drobenky vytvoří v litinovém pekáčku dokonalou harmonii chutí, kterou můžete ještě horkou servírovat přímo na stůl.
Hledáte něco vydatného, na nedělní oběd, který zasytí celou rodinu? V tom případě nesmíte minout recept na vepřovou krkovici na černém pivě. Kulatý nízký hrnec, s průměrem 28 cm a masivní poklicí je pro tento pokrm jako stvořený. Maso bude dokonale šťavnaté a provoněné pivem a bylinkami. A nezapomeňme na klasiku italské kuchyně - rychlou a jednoduchou rajčatovou omáčku.
Litinové nádobí je všestranné. Používám ho i na pečení pizzy s křupavou kůrčičkou, na vajíčka k vydatné snídani, která nikdy nechutnala lépe, a dokonce i na dezerty v litinové formě na koláč. Tak se pusťte do vaření a nechte se unést kouzlem litinového nádobí. Vaše chuťové pohárky vám poděkují a kdo ví, možná se z vás stane stejný litinový nadšenec jako ze mě!
Objevte, jak jednoduše užít ten nejlepší grilovaný losos připravený na litinové pánvi. Díky spojení šťavnatého lososa, voňavých bylinek a křupavého salátku si doma vytvoříte gurmánské jídlo, které pot...
Když se spojí šťavnaté třešně, hebký tvaroh a zlatavé těsto, vznikne dezert, který voní domovem. Tento koláč není jen pastvou pro oči, ale i pro chuťové buňky. Navíc, když jej připravíte v litinové fo...
Hledáte recept, který ohromí vaši rodinu nebo hosty? Jehněčí jazyk pečený v troubě je delikatesa, která bude v kombinaci s křupavými pečenými brambory špičkou každého svátečního oběda. Litinová pánev ...
Milé maminky (a všichni, kdo rádi začínají den s úsměvem), dovolte mi se podělit se o recept, který v naší rodině zaboduje pokaždé, když děti pronásleduj chuť na lahodnou a sladkou nedělní snídani. Vě...
Není nic hezčího než vůně právě upečeného chleba, která se linie celým bytem. A ani nemusíte být mistr pekař. Přitom vám k tomu bude stačit jen pár základních surovin, trocha trpělivosti a váš litinov...
Venku zima a prší a teplé dny v nedohlednu. Není se čemu divit, že právě nyní jste zatoužili po chuti léta. Tento koláč s ovocem je jako stvořený pro tyto chvíle. Využijeme v něm mražené ovoce, k...
Ve sbírce receptů žádné kuchařky by neměla chybět ani italská rajčatová omáčka na těstoviny, která zahřeje každého strávníka. Ať už se chystáte připravit klasické špagety, gnocchi s omáčkou nebo ...
Cukety jsou oblíbenou zeleninou, která je nenáročná na pěstování a tak ji v létě najdeme k dostání nejen v každém obchodě, ale také skoro na každé zahradě. Jsou vynikajícím zdrojem vita...
Kvalitní šunka, porce poctivé šlehačky a křen, co má říz – to jsou základní suroviny pro šunkovou pomazánku. Je hezky nadýchaná, dá se namazat jak na jednohubky, kanapky, nebo jen tak na krajíc chleba...
Pečená vepřová kýta vcelku na rozmarýnu
Víkend je tady s ním nový recept pro litinový hrnec! Tentokrát se vařilo v zeleném kulatém litinovém hrnci o pr. 28 cm. A copak bylo dobrého? Vepřová...