Blog

Ahoj, milovníci dobrého jídla! Tady vaše ostřílená kuchařka a máma dvou nenasytných ratolestí. Vítejte v mém kuchyňském království, kde vám prozradím všechny ty malé i velké fígle, které jsem za ta léta u plotny odkoukala. Víte, v kuchyni to není vždycky procházka růžovým sadem. Někdy se připálí večeře, jindy vám dojdou suroviny uprostřed vaření, a občas se vám prostě nechce ani míchat vařečkou jak jste po celém dnu hotoví. Ale nebojte, od toho jsem tady já! 

V téhle sekci najdete spoustu užitečných rad - od toho, jak správně nakrájet cibuli, aniž byste u toho brečeli jako při sledování telenovely, až po to, jak zachránit přesolený vývar. Zvlášť hrdá jsem na tipy ohledně litinového nádobí. Tohle nádobí je mými nenahraditelnými pomocníky už roky a věřte mi, že s ním i vy dokážete hotové zázraky. Naučím vás, jak o něj pečovat, aby vám vydrželo celý život, a jak v něm připravit jídlo, ze kterého budou všichni kolem stolu blaženě přivírat oči.

Tak co, jste připraveni stát se mistry své kuchyně? S mými radami a tipy zvládnete cokoliv - od rychlé večeře ve všední den až po slavnostní hostinu pro celou rodinu. Pojďme společně objevovat kouzlo vaření a radost z dobrého jídla!

LAVA: ikonické nádobí ze smaltované litiny

LAVA: ikonické nádobí ze smaltované litiny

Tradice litinového nádobí se z venkovských kuchyní pomalu přenáší do moderních domácností. Chceme vařit zdravě, a tak se zajímáme nejenom o potraviny, které jíme, ale také o hrnce a pánve, v ...

Jak vyčistit připálenou pánev?

Jak vyčistit připálenou pánev?

Neštěstí nechodí jenom po horách, občas si odskočí k nám do kuchyně – to když jídlo necháme na rozpálené plotýnce o chvilku déle, než je potřeba. Šťáva z pokrmu se vyškvaří a jídlo se napeče...