Rychlý hrnkový jahodový koláč

jahodovy kolac

Sotva se objeví první letní slunečné dny, domů si už nosíme misky plné sladkých, zralých jahod. V takovou chvíli na nic nečekám a hned vytahuju mixér, mouku, máslo a vše ostatní potřebné a pouštím se do pečení. Tenhle koláč mám ráda nejen pro jeho chuť, ale taky pro jeho jednoduchost. K jeho přípravě není potřeba žádné složité vážení. Stačí vám obyčejný hrnek.

Pokud máte v lednici misku jahod, na nic nečekejte a pojďte si tento nadýchaný letní moučník připravit se mnou. Nečekejte na víkend nebo nějakou speciální příležitost. Upečte ho klidně hned – jen tak, pro radost k odpolední kávě.

 

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • cca 300–400 g čerstvých jahod (mohou být i mražené)